miercuri, 8 octombrie 2008

XI.2006 - 18.000 de suceveni primesc ajutoare de încălzire


Faţă de sezonul rece anterior
Cu 2000 mai mulţi beneficiari de ajutor financiar la încălzire

Creşterea este pusă pe seama ridicării plafonului până la care se acordă ajutorul, dar şi pe cea a staţionării nivelului salariilor sucevenilor. Locuitorilor municipiului Suceava care nu au depus la asociaţii cereri de acordarea sprijinului financiar la încălzire până la termenul limită de 31 octombrie, li se mai acordă o şansă. Primarul Ion Lungu a informat că, „în ceasul al 12-lea”, aceştia pot să le ducă direct la primărie, după care acestea vor fi analizate în vederea emiterii, până pe 10 noiembrie, a dispoziţiei de primar cu beneficiarii. Comandamentul cu 40 de persoane al administrativului lucrează în foc continuu la trierea solicitărilor, acesta urmând a fi trimise la Termica şi Direcţia Muncii cu 5 zile mai devreme faţă de punctul terminus al acţiunii, resoectiv 15 noiemebrie. Până acum, la sediul executivului au ajuns 15.000 de cereri de la beneficiarii sistemului centralizat şi 2600 de la familiile care se încălzesc cu gaze naturale, conducerea Primăriei estimând că va contabiliza între 18.000 şi 20.000 de solicitări. În sezonul rece trecut, în reşedinţa de judeţ au existat circa 16.000 de beneficiari de ajutoare la încălzire, creşterea numărului acestora fiind pusă pe seama ridicării plafonului până la care se acordă sprijinul financiar, dar şi pe cea a staţionării nivelului salariilor sucevenilor.
- Angajaţii Primăriei au adunat 17.576 de cereri de acordare a sprijinului financiar pentru încălzire. Dintre acestea, 1.785 provin de la beneficiarii sistemului centralizat de termoficare, iar 2.791 de la cei care îşi asigură confortul termic folosind instalaţii pe gaze naturale.
Prelucrate şi aprobate au fost 17.378 de solicitări, iar 208 au fost respinse pe motiv de neîncadrare. Primarul Ion Lungu a anunţat că acţiunea s-a încheiat, dar a precizat că familiile care nu şi-au clarificat unele aspecte legate de primirea respectivului ajutor, vor putea face obiectul legii numai începînd cu luna decembrie

Niciun comentariu: