marți, 7 octombrie 2008

V.2007 ... Iar despre căldură (au fost şi veri toride)

Persoanele virstnice şi bolnavii cu afecţiuni cardio – respiratorii din zona Falticeni sint sfatuiti sa se fereasca de soare. Autoritatea de Sanatate Publica Suceava intervine cu o serie de masuri de preventie în rindul populatiei. Medicii suceveni recomanda, si pentru locuitorii din zona Falticeni, in special persoanele virstnice şi bolnavii cu afecţiuni cardio – respiratorii sa nu se expună la soare. Directorul Autoritatii de Sanatate Publica Suceava, doctorul Odet Nicolae, a declarat ca persoanele in virsta şi bolnavii, in special bolnavii de inima, sa nu mearga prin soare in timpul amiezii şi să consume ma multe lichide. De asemenea medicii suceveni recomanda sa se poarte palarii de soare si haine deschise la culoare.
..............................................................................

Căldura – Ambulanţa – temperaturi - situaţie

La nivelul judeţului Suceava, ieri, temperaturile au oscilat între 35 şi 39 de grade.
Serviciul Judeţean de Ambulanţă Suceava a avut, în prima parte a zilei de ieri, peste 20 de solicitări, o parte dintre ele şi pentru afecţiuni cauzate de caniculă.
Directorul Serviciului de Ambulanţă Suceava, dr. Daniel Martiniuc, ne-a declarat că spiritul de autoconservare a sucevenilor este ceva mai mare în ultima perioadă. Dr. Martiniuc consideră că oamenii s-au uitat la televizor, au citit în ziare sau au auzit la radio ce pot păţi din cauza căldurii şi şi-au luat măsuri de precauţie.
Totuşi, zilele trecute, o suceveancă de 72 ani a murit după ce a făcut stop cardiorespirator pe fondul căldurii. Sub razele puternice ale soarelui au cedat şi bolnavii psihic, care, în zece cazuri, au devenit agresivi. Temperaturile ridicate au provocat, în ultimele zile, în judeţul Suceava şi un număr record de accidente vasculare cerebrale, hipertensiuni arteriale, lipotimii, insolaţii, decompensări cardiace, enterocolite, crize de epilepsie.
Pentru că temperaturile extreme pot produce unele dereglări ale organismului, în special la persoanele în vîrstă şi la copii, medicii suceveni recomandă ca persoanele în vîrstă şi copii să aibă asupra lor o sticlă cu apă deoarece, din cauza temperaturilor ridicate se produce o transpiraţie şi o perspiraţie destul de substanţiale şi consumăm lichidele pentru a le înlocui pe cele eliminate, pentru a evita deshidratarea acută.
De asemenea, şeful Ambulanţei din Suceava recomandă îmbrăcămintea care trebuie să fie uşoară, să se poarte pe cap pălării sau şepci albe. În general, persoanele în vîrstă trebuie să caute umbra.
Solicitările la Serviciului Judeţean de Ambulanţă Suceava sînt mai mari ca niciodată în aceste zile iar telefoanele sună permanent.

Niciun comentariu: