marți, 7 octombrie 2008

V.2007 - Proiectul AMICUS


Asociatia studenteasca AMiCUS Suceava, Asociatia „EXPLORATORI PENTRU VIITOR” si Asociatia pentru Sanatate, Educatie si Familie (ASEF) cu sprijinul Primariei municipiului Suceava anunta lansarea in municipiul Suceava a programului educativ – recreativ intitulat ’’Mestesuguri pentru mici si mari”.
Locul de desfasurare este parcul din fata Casei Culturii din municipiul Suceava
Parteneri : Palatul Copiilor Suceava, Autoritatea de Sanatate Publica jud Suceava, Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Suceava
Evenimentul se desfasoara dupa urmatorul program :
Duminica, 27 mai, ora 15 - deschiderea targului de obiecte de artizanat si uz divers realizate de copii si tineri;
Luni, 28 mai, ora 15 si Marti, 29 mai , ora 15 – ateliere de creatie mestesuguri
Miercuri, 30 mai, ora 15 si vineri, 1 iunie, ora 13 – „oraselul copiilor”
Joi , 31 mai, ora 13 - mars antifumat, plecare din parcul Universitatii, proiecte stradale
AMiCUS Suceava
Asociatia pentru Sanatate, Educatie si Familie
Asociatia Exploratori pentru viitor este o organizatie cultural-sportiva si ecologica independenta, cu caracter nelucrativ, apolitica, care are ca principal scop promovarea dezvoltarii armonioase din punct de vedere fizic, social, intelectual, moral si spiritual al membrilor sai.
Proiectul constă din mai multe evenimente ce se vor desfasura pe parcursul unei saptamani. Primul dintre ele presupune colectarea unor obiecte, de artă sau uz divers, realizate de copii, tineri sau ajutoarele acestora şi vânzarea lor cu scopul unic de a constitui un fond destinat copiilor nevoiasi, 25 din adresele acestora fiind date de primaria Suceava. Obiectele provenite din donaţii constituie fondul de plecare în desfăşurarea târgului, urmând ca în timpul manifestării să fie realizate mai multe lucrări.
Un al doilea eveniment ce se va desfasura pe parcursul a doua zile (luni si marti) consta in impartirea copiilor doritori pe grupe si implicarea lor in deprinderea unor indemanari utile (origami, kirigami, impletit brelocuri, arta textila, masti, pictura pe sticla) avand scopul de a le oferi copiilor si tinerilor preocupari creative, acestea fiindu-le un ajutor in a spune „NU” dependentelor ce ii asalteaza atat de usor pe tinerii din zilele noastre.
1 2
Oraselul copiilor este o alta activitate avand ca si scop : un nou tip de joacă si cunoaşterea prin joc a instituţiilor statului şi a rolului lor în societate. Se va desfasura in zilele de miercuri si vineri, cu urmatoarele domenii : primarie, politie, pompieri, spital, casa de cultura, cinematograf, comunicatii, biserica, meteo, antidrog. Copiii doritori vor forma grupe si vor parcurge un anumit traseu, primind la sfarsit o distinctie.
ASEF va organiza un punct de promovare a sanatatii, cu diverse servicii gratuite (masurarea greutatii, IMC, procentul de grasime, tensiune arteriala) efectuate de profesionisti precum si voluntari. De asemenea se ofera sfaturi practice pentru un stil de viata sanatos si un stand de carte de sanatate, deschis pe toata perioada evenimentului.
Impreuna cu partenerii se vor desfasura diverse activitati cu ocazia zilei de 31 mai - ZIUA MONDIALĂ FĂRĂ TUTUN, incluzand un mars antifumat, impartire de pliante, promovarea programului

ETAPELE PROIECTULUI sunt următoarele :
AMiCUS Suceava Exploratori pentru viitor ASEF
Marius Grosar, presedinte Daniel Chirileanu, responsabil Ciprian Iorgulescu
programe, zona Moldova presedinte, zona Moldova
0741145356 0744994784 0744396738
cgrosar@yahoo.com
danielchirileanu@yahoo.com
ciprianiorgulescu@yahoo.com
• Motivarea si colectarea obiectelor donate de copii si tineri
• Amenajarea expoziţiei şi deschiderea oficială a Târgului-Duminica, 27mai,ora 15.
• Luni si marti incepand de la ora 15 copiii sunt invitaţi să lucreze diverse obiecte de artă sau destinate uzului casnic. Organizatorii impreuna cu partenerii vor oferi o parte din materialele necesare şi instructori specializaţi pentru fiecare domeniu.
• Joi va avea loc un mars antifumat, cu plecare din parcul Universitatii,ora 13:30
• Miercuri de la ora 15 va avea loc actiunea „Oraselul copiilor”, ce va fi continuata in data de vineri, 1 iunie, cu incepere de la ora 13
• Manifestarea va fi încheiată cu o expozitie de fotografii avand tematica ziua copilului – Vineri, 1 iunie
• Înmânarea fondurilor rezultate în urma proiectului
este o organizatie nonprofit, independentă şi apolitică. Scopul ASEF este să contribuie la bunăstarea fizică, mentală, socială şi spirituală a societăţii, desfăşurând acţiuni educative pentru dezvoltarea unui stil de viaţă sănătos şi echilibrat şi a unor relaţii de familie armonioase.este o asociatie studenteasca cu caracter apolitic si non-profit, cu sediul pe str. Visinilor, nr.14 si are ca scop promovarea adevaratelor valori bazate pe morala crestina, initierea de relatii interumane, promovarea unor principii de viata sanatoasa pentru trup si spirit. Aceasta asociatie are proiecte impartite pe domenii: sociale, culturale, recreative. Sunt in desfasurare actiuni dedicate studentilor dar si proiecte ce au ca scop formarea studentilor ca viitori profesionisti, implicandu-i in activitati de educare si interrelationare cu grupuri de copii si

Niciun comentariu: