marți, 7 octombrie 2008

VI.2007 - Pe şefii instituţiilor îi doare în bască de secretarii de stat din ministere


Şefii institutiilor descentralizate, din judetul nostru, şi-au reconsiderat poziţia faţă de secretarul de stat din Ministerul Administratiilor, Marian Petrache. Toţi reprezentanţii instituţiilor descentralizate şi deconcentrate din judeţul Suceava au fost prezenţi, ieri, la o întâlnire cu secretarul de stat din Minister, Marian Petrache, după ce, în urmă cu trei săptămâni, la o întâlnire asemănătoare, mai mult de jumătate dintre aceştia au lipsit.
Atunci toţi directorii PD de instituţii descentralizate din judeţul Suceava şi unii directori apropiaţi de PLD au lipsit de la şedinţa, organizată la Prefectura Suceava.
Secretarul de stat din Ministerul Administratiei, Marian Petrache, a spus ca unii sefi de institutii descentralizate, din judetul nostru, au probleme în activitate. Este vorba despre: Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Direcţia Agricola şi de Dezvoltare Rurală şi Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură.
Secretarul de stat în Minister a spus că nu este mulţumit de activitatea directorilor suceveni, apreciind că în ceea ce priveşte OJPC, şeful instituţiei nu popularizează îndeajuns activitatea si nu are strategii care să prevadă eventuale derapaje, în condiţiile în care Suceava este un judeţ cu activitate turistică deosebită.
În ceea ce priveşte ISJ Suceava, Petrache a arătat că nu s-a preocupat de asigurarea pazei în şcoli, existând încă un număr de 340 de şcoli unde nu există asigurată paza şi a cerut soluţionarea problemei într-un timp cât mai scurt, reamintind de cazul elevului de la un grup şcolar care a murit la câteva zile după ce a fost lovit de doi colegi mai mari.
Secretarul de stat din Ministerul Administratiei, Marian Petrache, a spus, ieri, la Suceava, referindu-se la activitatea Direcţiei Agricole şi de Dezvoltare Rurală şi la activitatea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură Suceava, că aşteaptă ca aceste instituţii să aibă şi rezultate concrete în ceea ce priveşte implementarea programelor Fermierul şi Lider.

Niciun comentariu: