marți, 7 octombrie 2008

VI.2007 - Problemele de fond funciar se vor rezolvate de subprefectul Băişanu

Toate cele 113 unitati administrativ-teritoriale din judetul Suceava vor fi luate la puricat de catre subprefectul de Suceava, Alexandru Baisanu,
pe tema respectarii legislatiei privind proprietatea.

Baisanu a spus ca primele vizate vor fi cele 20 de comune unde comisiile locale de fond funciar nu au reusit sa analizeze toate cererile de retrocedare. Verificarile vor fi demarate saptamâna viitoare dupa un grafic ce va fi anuntat pentru a fi „realizate consultari eficiente cu populatia”, a aratat subprefectul Baisanu, care a aratat ca, din pacate, sunt depuse „zilnic, zeci de sesizari legate de nereguli în aplicarea legilor proprietatii”.
„Vreau sa ma conving la fata locului care este procentajul real si care sunt motivele întârzierilor”, a subliniat Baisanu. El a aratat ca a ales aceasta solutie deoarece satenii sunt ocupatii cu munca la câmp si intentioneaza sa-i scuteasca de pierderea de timp si bani pe drumuri. „Voi întocmi un grafic si voi anunta anticipat prezenta mea în fiecare comuna”, a anuntat Baisanu.
Printre comunele codase se numara Ciocanesti cu 59 la suta dosare analizate, Berchisesti cu 79 la suta, Dumbraveni cu 87 la suta, Pîrtestii de Jos cu 88 la suta si Serbauti cu 74 la suta. Comisiile locale de fond funciar au primit un sir întreg de somatii si date ultimative pâna la care dosarele solicitantilor trebuiau analizate si înaintate, spre deliberare, la judet. De regula, conducerea acestora au motivat întârzierea prin aceea ca revendicatorii nu si-au completat dosarele cu toate actele doveditoare.

Niciun comentariu: