luni, 15 februarie 2010

Ciocolata scade riscul de atac cerebral

Antioxidanţi l Ciocolata neagră este singura care oferă beneficii organismului
Ciocolata scade riscul de atac cerebral

Un grup de cercetători canadieni au descoperit că ciocolata micşorează considerabil riscul de atac cerebral. Specialiştii de la Universitatea Toronto au realizat un studiu pe un eşantion de 50.000 de persoane şi au constatat că subiecţii care mâncau un baton de ciocolată pe săptămână au prezentau un risc cu 22 la sută mai mic de a suferi de un atac cerebral. Mai mult, ciocolata este de folos şi persoanelor care au trecut deja printr-un astfel de episod. Oamenii de ştiinţă spun că 50 de grame de ciocolată reduc riscul de mortalitate, ca urmare a atacului, cu aproximativ 46 la sută. Cercetătorii canadieni cred că secretul ar putea consta în flavonoide, antioxidanţii benefici continuţi de ciocolată. Experţii atrag atenţia că tot ce sare peste cantităţile nominalizate devine nociv, pentru că ciocolata conţine, de asemenea, şi grăsimi saturate. Ciocolata neagră este singura care oferă beneficii organismului. Aceasta este concluzia unui alt studiu, care a dorit să vadă care tip de ciocolată este sănătoasă. Astfel, ciocolata neagră conţine antioxidanţi foarte importanţi şi benefici pentru organism. Experţii susţin că ciocolata
neagră duce la scăderea presiunii arteriale, reduce cantitatea de colesterol şi creşte sensibilitatea insulinei din organism. Ciocolata albă şi cea cu lapte conţin o cantitate redusă de antioxidanţi şi nu aduc aceleaşi beneficii sănătăţii. Mai mult, ciocolata albă nu conţine niciun pic de cacao şi este produsă doar din unt de cacao, adică din grăsimea din boabele de cacao. În plus, aceasta nu conţine nici antioxidanţi. Ciocolata cu lapte, ori cea cu diverse arome se obţine tratând boabele de cacao cu o soluţie pentru a avea o culoare cât mai închisă, însă prin acest proces, 90 la sută din substanţele benefice din boabele de cacao sunt distruse. De asemenea,
laptele conţinut de acest tip de ciocolată împiedică antioxidanţii rămaşi în urma procesării să se absoarbă în organism.

Niciun comentariu: