duminică, 13 februarie 2011

TERAPIE IMPOTRIVA SINUCIGASILOR....

Kim Byong-soo se descalta de pantofi si paseste in scriul sau. Se intinde usor si isi inchide ochii. Afara, in padurea sud-coreeana in care se afla, sunt minus 11 grade Celsius, insa Kim se pare ca nu le simte. Mainile si picioarele ii sunt obosite. In momentul in care capacul sicriului este batut in cuie, Kim isi deschide ochii.
Poate pare straniu, insa acest tip de "moarte" este singura sansa a lui Kim de a mai aprecia viata.

Timp de 15 ani, Kim, care este un dentist de succes in Seul, a dorit sa se sinucida. "In fiecare zi imi doream sa trag un glonte in cap. (...) In fiecare moment in care sunt treaz ma gandesc la sinucidere, tocmai pentru ca am prea multe responsbilitati", a explicat acesta, potrivit CNN.

Din acest motiv, Kim s-a inscris la seminarul Beautiful Life (n.r. O Viata Frumoasa) si spera ca cele invatate aici sa-i schimbe modul de gandire. Acest seminar este o tehnica radicala prin care oamenii capata o perspectiva noua asupra vietii, deoarece numai murind, unele persoane isi pot da seama cat de pretioasa este viata, potrivit lui Kim Giho, fondatorul seminarului.

"Nu putem intelege moartea doar vorbind despre ea. Oamenii experimenteaza moartea participand la ea si renascandu-se cu o noua mentalitate", a declarat Gino, care incearca sa demistifice moartea vorbind in mod direct despre acest moment.

Niciun comentariu: