duminică, 13 februarie 2011

PC este "sconcsul" care merge la vânătoare cu "tigrul şi cu leul"

PC nu este o "soluţie imorală" pentru că dl. Voiculescu e Felix. În această logică, toate partidele sunt soluţii imorale. Nu-mi amintesc vreun partid care să nu aibă securiştii săi, fie ofiţeri, fie simpli turnători. De aceea, este amuzantă ipocrizia unora care condamnă viguros PNL că a făcut pactul cu Diavolul. Păi, dacă-i aşa, toată lumea l-a făcut la un moment dat şi, spre aducerea aminte a pedeliştilor indignaţi, chiar şi dl. Traian Băsescu.

PC este o "soluţie imorală" pentru că se foloseşte de mijloace extrapolitice pentru a ajunge în Parlament. Spre deosebire de celelalte partide de 1 la sută, PC nu-şi face niciodată griji la alegeri. Prezenţa în Legislativ şi uneori în Guvern eludând votul popular este imorală. Dl. Voiculescu reuşeşte să-şi ţină partidul în centrul evenimentelor vânzându-le diverşilor interesaţi nu vreo doctrină magică (acum de centru dreapta), ci o iluzie mediatică. Iar doritori sunt destui. Chiar dacă le pute marfa livrată de dl. Voiculescu, toţi se înghesuie. PC este "sconcsul" care merge la vânătoare cu "tigrul şi cu leul", după cum sună noua fabulă politică, explicată pe înţelesul liberalilor de dl. Ludovic Orban.
N-am să înţeleg niciodată obsesia politicianului de a avea şi el o televiziune. De pildă dl. Antonescu. Domnia sa n-a reuşit să explice coerent, nici măcar în propriul partid, raţiunea politică a înfrăţirii cu conservatorii. După ce PC a ieşit din alianţa cu PSD şi a intrat în cea cu PNL, aritmetica e simplă: (PSD-PC)+(PNL+PC) = PSD+PNL. Deci, în negocierile pentru alianţa adevărată, cea cu PSD, avantajul pe care peciştii îl vor da liberalilor este nul. Avantajul pe care-l va avea dl. Voiculescu e clar - garanţia rămânerii în Parlament. Dar ce oferă în schimb? O tribună media de pe care dl. Antonescu îşi va face vocalizele? Păi era până acum dl. Antonescu boicotat de Antene? Şi-ar fi schimbat televiziunea d-lui Voiculescu opţiunea anti-Băsescu dacă nu se făcea alianţa? Părerea mea e că dl. Antonescu a plătit pentru ceva ce oricum avea gratis. Dar asta este strict afacerea domniei sale.

Remarc doar faptul că dl. Antonescu a ajuns să spună că "reducerea PC la Intact sau la Dan Voiculescu e obsesia propagandiştilor lui Băsescu". Aici intră ziarişti, scriitori, comentatori, membri din propriul partid, în general oameni care nu gândesc ca domnia sa. Întâlnim aici un mic dictator în formare care, alimentat cu furie şi ură de tot felul de lăudători de ocazie, gândeşte periculos că "cine nu-i cu noi e împotriva noastră". Dar despre asta vom mai scrie, cultul lui Antonescu e de abia la început.

PS "În România, cu câteva excepţii, jurnaliştii se minunează de cât de şmecher a fost dl. Băsescu şi de data asta, jurnaliştii scriu editoriale care se numesc Antonescu, securist la fără frecvenţă, nu Băsescu, javră mincinoasă, de pildă. Ar trebui ca jurnaliştii ăştia să-i facă securişti pe părinţii lor, nu pe alţii. Sigur, în articol nu se spune asta, tocmai. Dar aşa merge, aşa se naşte şi se dezvoltă această substanţă în care viermii au spor".

Dl. Antonescu a furnizat această mostră de gândire ilogică luni seara, la Antena3. Deci "jurnaliştii" l-au făcut securist, deşi "sigur, în articol nu se spune asta". Din păcate, reacţia d-lui Antonescu vine să confirme una dintre concluziile articolului Crin Antonescu, securist la fără frecvenţă, şi anume că domnia sa este "unul dintre cei mai superficiali politicieni din România". Dl. Antonescu, lăudat pentru calităţile sale oratorice, răspunde cu un "ba pe-a mă-tii" la un articol din care probabil a citit doar titlul. Acest politician care cere să fie recunoscut drept Liderul anti-Băsescu încearcă să îmbrăţişeze mimetic stilul duşmanului său şi se antrenează la oglindă cu armele acestuia: grosolănia, insulta, atacul sub centură. Nu m-ar mira ca, în intimitate, dl. Antonescu să-l admire sincer pe dl. Băsescu.
UN ARTICOL DE NEGRUTU CARE E BUN !

Niciun comentariu: