sâmbătă, 14 martie 2009


/ martie 2009 , Preşedintele maghiar, Solyom Laszlo, a susţinut un discurs în judeţul Harghita, localitatea Cozmeni cu prilejul sărbătoririi Zilei Maghiarilor de Pretutindeni
Solyom Laszlo a declarat că nici o autoritate, din lumea asta, nu poate interzice o sărbătoare naţională mai ales când de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, pe 15 martie, peste tot în lume ungurii sărbătoresc. "O sărbătoare poate fi interzisă, pot fi schimbate în calendar literele roşii cu cele negre. Pot fi puse piedici în calea sărbătorii. Toate aceste sînt cu putinţă - dar sărbătoarea naţională nu poate fi scoasă din suflete de nici o forţă exterioară", a spus presedintele Solyom Laszlo.
Preşedintele maghiar, Solyom Laszlo, le-a amintit participanţilor la eveniment că "sîngele vărsat în 1848 pentru libertate şi autonomie va da roade bune".... oare se referea şi la PRETINSA AUTONOMIE A MAGHIARILOR DIN ROMÂNIA ???
"Cel mai important lucru este că sîntem împreună. Cel mai important este că, în ciuda tuturor obstacolelor sărbătorim împreună. Zilele de 15 martie, 20 august şi 23 octombrie sînt sărbătorite de maghiarii de peste tot din lume. Această sărbătoare este să fim împreună, este o ocazia de ne simţi că aparţinem unei comunităţi", a mai precizat şeful statului ungar în martie 2009 în MIJLOCUL ROMÂNIEI.

Niciun comentariu: