marți, 26 ianuarie 2010

Pâinea de secară reglează nivelul de glicemie şi scade colesterolul

Persoanele care consumă acest produs de panificaţie prezintă un risc cu 30 la sută mai mic de a se îmbolnăvi de diabet
Specialiştii în nutriţie spun că secara este o sursă sigură de fibre, care
oferă organismului uman 18 la sută din necesarul de nutrienţi zilnic.
Potrivit nutriţioniştilor, consumul de pâine de secară la fiecare masă va
induce senzaţia de saţietate rapid, astfel că persoanele care aleg acest tip
de pâine nu vor mai simţi nevoia să consume în exces alimente, de cele mai
multe ori nesănătoase.
Prin conţinutul bogat în magneziu, secreţia de insulină a organismului va fi
diminuată, tocmai de aceea secara poate fi considerată medicamentul natural
pentru persoanele care suferă de diabet, explică nutriţioniştii. Mai mult,
specialiştii completează că un consum regulat de secară reduce cu 30 la sută
riscul apariţiei acestei boli, în special în cazul persoanelor
supraponderale, predispuse diabetului. În acelaşi timp, pâinea de secară are
capacitatea de a normaliza valoarea glicemiei, iar fibrele conţinute
împiedică formarea toxinelor la nivelul colonului, iar astfel digestia va fi
îmbunătăţită considerabil.
Specialiştii recomandă o masă de secară, sub formă de pâine sau cereale, de
şase ori pe săptămână, pentru normalizarea colesterolului, a glicemiei şi
evitarea problemelor cardiovasculare. Mai mult, este alimentul perfect
pentru femeile cu o vârstă înaintată sau bătrâni pentru că reduce riscul
apariţiei infarctului. Pentru adolescenţi, secara este ideală pentru a urma
o cură de slăbire pentru că favorizează o bună digestie, iar senzaţia de
saţietate se va instala rapid. Potrivit nutriţioniştilor, fibrele şi
mineralele din secară se mai găsesc şi în nuci, roşii, castraveţi, mere,
pere şi păstăi.

Niciun comentariu: